کوک پیانو

piano tuning and repair


نقد و بررسی انواع کوک پیانو 

جهت ثبت سفارش و هماهنگی با متخصصین خدمات کوک ، رگلاژ، بازسازی و ویسینگ پیانو آکوستیک در شهرهای مختلف با شماره 33 4262 28-021 تماس بگیرید.

 

در حال حاضر متخصصین خبره و حرفه ای  ما آماده ارائه خدمات کوک و رگلاژ پیانو در شهرهای تهران، کرج، اصفهان، شیراز، تبریز، مشهد و یزد هستند.

 

تمامی خدمات با ضمانت  ما صورت میگیرد و در صورت عدم رضایت کامل مشتری مبلغ به طور کامل برگشت داده میشود و در صورتی که متخصصین ما به پیانو شما خسارتی وارد کنند مجموعه ما خسارت را بطور کامل برای شما عزیزان رفع می کند.

 

قیمت کوک پیانو

برای خدمات کوک رگلاژ پیانو دیجیتال و آکوستیک هیچگاه نمیتوان مبلغ هزینه ثابتی مشخص کرد بدلیل آنکه ، موقعیت مکانی شما کجا قرار دارد ویا چه مقدار از مرکز شهر فاصله دارید؟  آیا پیانو شما به موقع کوک و رگلاژ شده است؟ایا پیانو مشکل تعمیر مانند شل شدن تیونینگ بلاک ها و یا تعمیر و بازسازی کمربند و یا مشکلاتی که در حیطه رگلاژ معمولی قرار نمیگیرند را دارد و یا خیر؟ و بسیار عوامل دیگر که میتواند برای متخصص شامل هزینه مالی و یا زمانی شود.

اما بطور کل هزینه کوک و رگلاژ در شرایط معمول در حدود 350 تا 550 هزار تومان متغیر میباشد.که البته 35 هزار تومان بابت تضمین رفع مشکل از طرف ما به فاکتور اضافه میشود.(در تاریخ 1400/4/12)

 

کلاویه پیانو

مبانی کوک پیانو

برای آنکه درک درستی از چگونگی کوک پیانو و یا رگلاژ ( رگلاژ در پیانو شامل تنظیم اکشن، کلاویه و پدال ها می شود ) داشته باشیم، ابتدا باید کمی با ساختار پیانو آشنا شویم.

پیانو دارای ۸۸ کلید می باشد البته لازم به ذکر است که برخی از پیانو های بسیار قدیمی که ساخت دهه های اول تا سوم قرن بیست میلادی هستند دارای ۸۵ کلاویه و یا کلید بودند که زیرترین نت آن ها نت لا اکتاو ۷ بوده.

اکثر نت ها و یا کلاویه های پیانو ( محدوده نت C8 تا حدود E3 ) دارای ۳سیم برای هر نت می باشند که همه ی آنها از جنس فولاد پرکربن high tension هستند و هر ۳ سیم باید دقیقا به یک فرکانس برسند؛ بطور مثال نت لا اکتاو ۴ در حالت استاندارد دارای فرکانس ۴۴۰ هرتز می باشد. البته لازم است خدمت شما عزیزان عرض کنم که این استاندارد در شرایط مختلف قابل تغییر است؛ بطور مثال معمولا پیانو را در سالن های کنسرت جهت اجراهای کلاسیک ۴۴۲ وگاهی برای اجراهای جاز و یا بلوز ۴۳۷ و برای اجرای برخی قطعات دوره باروک ۴۳۲ کوک میکنند و بقیه نت ها نسبت به فرکانس پایه کوک می شوند.

آچار کوک پیانو دیجیتال

بخش دیگر از پیانو که معمولا شامل محدوده E3 و یا F3 تا H1 و یا b1 می باشد برای هر کلاویه ۲رشته سیم وجود دارد که جنس سیم شامل سیم فولادی پر کربن و رشته های برنجی است که بدور سیم فولادی بافته می شود و هرچه فرکانس یایین تر می آید و صدا بم تر میشود ضخامت و قطر بافت برنجی بیشتر می شود و حدود۱ اکتاو اول ساز هم فقط از۱رشته سیم برای هر کلاویه استفاده می شود.

نگاهی به ساختار و آموزش کوک پیانو

سیم های پیانو از یکسو در قسمت پایین به سیم گیرها متصل شده اند و ثابت هستند و از سوی دیگر به پین بلاک ها و یا تیونینگ بلاک ها متصل شده اند.

سیم ها در قسمت ابتدایی پین بلاک ها به دور آن پیچیده شده اند و قسمت انتهایی پین بلاک ها دارای رزوه های بسیار کوچکی هستند که در بوش داخل چوب متصل به صفحه چودنی وصل شده اند.

با چرخاندن پین بلاک ها فرایند کشش روی سیم ها صورت میگیرد و هرچه کشش بیشتر شود فرکانس بالاتر میرود.
شخص کوک کننده نسبت به فرکانسی که نیاز است سیم به آن برسد بوسیله آچار مخصوص پین بلاک را به سمت راست و یا چپ می چرخاند تا به فرکانس هدف برسد.

کوک پیانو دیجیتال

رگلاژ پیانو

رگلاژ پیانو بطور کلی شامل تنظیم برگشت پذیری چکش ها در محل و سرعت استاندارد، تنظیم دمپرها و کمربند های اکشن و فاصله مناسب چکش ها نسبت به هم بطوری که هر چکش به ۳ سیم و یا ۲ سیم مربوطه برخورد کند و تنظیم عمق کلاویه ها با واشر گذاری و در صورتی که کلاویه ای پایین بماند و بالا نیاید با رگلاژ مشکل آن حل می شود و در کل رگلاژ پدال ها وظایفی هستند که شخص رگلاژ کننده باید به آن ها دقت کند و در صورت مشکل، آن را حل کند.

پیانو چه مواقعی نیاز به کوک کردن دارد؟

عوامل مختلف مانند رطوبت، تغییرات آب و هوایی، جا به جایی، مقدار نواختن و زمان عوامل اصلی هستند که باعث می شود پیانو ها از کوک خارج شوند.

کمپانی بزرگ steinway and sons در مقاله ای مطرح که مهم نیست پیانو شما از چه مارکی باشد، چه کسی قبلا آنرا کوک کرده باشد و در چه شرایط آب و هوایی باشد.طبیعت پیانو در این هست که ( در شرایط نگهداری مناسب ) به تدریج از کوک خارج شود.

پس نباید انتظار داشت که حتی بهترین پیانو ها هم دیر به دیر کوک شوند و کوک به موقع باعث می شود ساز شما سلامت بماند.

سازندگان بزرگ پیانوهای مطرح در دنیا مانند steinway and sons c.bechstein ,schimmel Baldwin و غیره همگی اتفاق نظر دارند که یک پیانو باید حداقل سالی دوبار کوک شوند و تعداد دفعات بستگی به جا به جایی، مقدار نواختن و تغیرات آب و هوایی زود همگام و متغیر دارد.

بطور مثال بنده شاهد پیانو هایی در جنوب کشور بودم که در آموزشگاه های موسیقی و یا در منازل و مکان هایی بودن که در ساعات کاری و یا زمان های مورد نیاز، تهویه هوا روشن بوده و در زمان تعطیلی دستگاه تهویه هوا را خاموش می کرند که این اتفاق باعث میشود ساز در ۲۴ ساعت آب و هوایی بسیار متفاوت را تجربه کند. به همین جهت تعداد دفعات کوک پیانو در شهر اهواز و یا بوشهر و بندرعباس بدلیل رطوبت زیاد و آب و هوای متغیر در محل نگه داری معمولا نیاز به کوک بیشتری نسبت به شهرهایی مانند تهران، کرج و یا اصفهان دارند.

ممکن است شما یکی از همین مارک های خوب پیانو را داشته باشید و بگویید ساز من کوک خود را طی یکسال حفظ می کند. باید بگویم که اینگونه نیست و بدلیل آنکه ساز شما فرایند خارج شدن از کوک را تدریجی طی می کند و سیم های یک مشترک در یک نت با هم واخوانش می دهند و تقریبا  به یکدیگر نزدیک و یکسان می شوند، گوش شما اغلب قادر به تشخیص آن نخواهد بود و یک ناظر متخصص بسادگی می تواند عدم کوک بودن پیانو شما را تشخیص دهد.

رگلاژ پیانو

 

تاریخچه کوک پیانو:

کوک پیانو از اوایل 1800 میلادی زمانی که پیانو در خانه ها و سالن های کنسرت رایج شد و هارپسیکور جای خود را به پیانو داد، شغل کوک پیانو به صورت حرفه ای ایجاد شد؛ تا قبل از جایگزین شدن پیانو نوازندگان هارپسیکور خود سازشان را کوک می کردند.

تکنسین های اولیه در کارخانه های تولید پیانو آموزش می دیدند و در همان جا بکار گرفته می شدند و اغلب 5 تا 7 سال دوره کارآموزی می دیدند.

به دلیل آنکه در آن زمان معمولا با فواصل چیره تبار ( بر اساس فواصل پنچم: در این روش فاصله پنچم ها شامل 702 سنت موسیقایی می باشد که پس از12 دوره پنچم برای بدست آوردن تمامی نت ها، نسبت به روش تامپره که فواصل پنچم  700 سنت می باشد یک فاصله 24 سنتی تفاوت دارد که در فیزیک صوت به آن فضله فیثاغورثی گفته می شود )، که روش بدست آورن آن به فیثاغرث نسبت داده می شود سازهارا کوک می کردند، تا آنکه فواصل تامپره ( نیم پرده های مساوی 100 سنتی )، توسط یوهان سباستین باخ ابداع شد و باخ مجموعه پرلود فوگ برای 24 نیم پرده اصلی و فرعی را نوشت و به لیل جدید بودن فواصل و گوش موسیقیایی در آن دوره و نبود ابزار مانند تیونر های امروزی تکنسین های پیانو را بسیار به چالش کشاند.

پیانوها به طور کلی با استاندارد A440 pitch تنظیم می شوند که در اوایل دهه 1900 در بین استانداردهای بسیار متفاوت به تصویب رسیده است.

بیش از این استاندارد کوک در اواخر 1700 تا اوایل 1800 415 هرتز بوده و تا اواخر 1800 به 435 هرتز رسیده است.

با ابنکه 440 هرتز استاندارد امروزه است اما در اکثر ارکسترها و اجراها 442 کوک می کنند.

تیونر کوک پیانو

تیونر کوک پیانو 

تیونر کوک پیانو دستگاهی است که در سال های اخیر با توجه به پیشرقت تکنولوژی ساخته شده است. نرم افزارهای موجود در این دستگاه  فواصل بین تون ها را تشخیص می دهند. در واقع، با اندازه گیری نوت ها و تعیین فرکانس هایشان در تنظیم وهماهنگی پیانو نقش بسیار قوی دارند هم چنین به کمک تکنیسین ها می روند تا ساز را به طور مناسب کوک کنند. در واقع با پیشرفت روز افزون علم و روی کار آمدن دستگاه تیونر که دارای نرم افزارهای تخصصی نیز می باشند، تعمیرکاران پیانو را قادر می سازند تا بدون استفاده از دیاپازون، فرکانس نوت ها را با دقت بسیار بالا اندازه گیری کنند.

در واقع این روش به عنوان آسان ترین و کاربردی ترین روش کوک پیانو شناخته شده است. نرم افزار مربوطه با تشخیص تک تک نوت ها و نیز تعیین فرکانس هایشان که این کار را با دقت 0.1 سنت انجام می دهد به ما امکان کوک کردن پیانو را در بهترین وضعیت و شکل ممکن فراهم می کند. در حقیقت در این روش بدون دیاپازون و در نتیجه بدون نیاز به مهارت شنیداری که به تخصص بالایی نیاز دارد، شما قادر خواهید بود پیانوتان را کوک کنید. البته اگر تکنسین پیانو با تکیه بر مهارت شنیداری و نیز نرم افزار مربوطه پیش رود نتایج شگفت انگیز و بی نظیری به دنبال خواهد داشت.

ابزارهای مورد نیاز جهت کوک پیانو

ابزارهای معمول برای تنظیم پیانوها شامل آچار کوک،انواع mute و یک دیاپازون تنظیم و یا دستگاه تنظیم الکترونیکی ( تیونر ) است.

آچار کوک پیانو

این وسیله  برای کوک و تنظیم پیانو مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع آچار کوک پیانو برای خریداران پیانو امکان تنظیم و کوک پیانو را فراهم می آورد و تنظیم دستی پیانو بدون این ابزار، غیر ممکن است. از طرفی دیگر اهرم یا چکش پیانو مهم ترین ابزار تنظیم پیانو می باشد که با توجه پین های پیانو طراحی شده است تا بتواند روی پین قرار بگیرد. هم چنین آچارکوک (که به آن اهرم یا چکش نیز گفته می شود) یک آچار سوکت تخصصی است که برای تنظیم سازهایی مانند پیانو، چنگ و سنتور چکش استفاده می شود که دارای سیم هایی در اطراف پین ها هستند.

آچار کوک پیانو آکوستیک

آچار کوک در دو اندازه یافت می شوند: اندازه بزرگ برای پیانو و اندازه کوچکتر برای سازهای دیگر. از آنجایی که انواع گوناگونی از پیانو قابل مشاهده هستند پس اهرم های کوک مناسب این پیانوها در سایز ها و اندازه های متفاوت به بازار عرضه شده اند. هم چنین سوکت های پیانو دارای مخروطی مختصر هستند که مناسب پین های کوکی است در واقع این سوکت های مخروطی به راحتی می توانند پین های مخروطی پیانو را کوک کنند. 

آچار کوک برای چرخاندن و 'تنظیم' پین های تنظیم، افزایش یا کاهش کشش سیم ها استفاده می شود؛ علاوه بر آن mute برای جلوگیری از فعالیت سیم هایی که تنظیم نمی شوند، استفاده می شود.

هنگام تنظیم اکتاو وسط که به عنوان شاخص بقیه اکتاو ها در نظر گرفته می شود نوار نمدی به طور معمول در آن قسمت پیانو قرار می گیرد.

نوار نمدی دو رشته بیرونی سیم ها را بی صدا می کند تا فقط رشته میانی آزاد باشند.

پس از کوک کردن سیم وسط در اکتاو میانی نوار نمدی را میتوان خارج کرد و دو سیم دیگر را با سیم وسط به فرکانس یکسان رساند.

استفاده از دیاپازون به این دلیل می باشد که شخص کوک کننده بتواند فرکانس یکنت که معمولا لا اکتاو 4 می باشد را بوسیله دیاپازون کوک کند و سپس الباقی نت ها را با نسبت فرکانسی به کوک لازم برساند.

هزینه تعمیر کوک پیانو

هزینه کوک و رگلاژ پیانو چقدر است؟ چگونه و از کجا مختصص کوک پیانو پیدا کنم؟

قیمت کوک پیانو بسته به هزینه زندگی در منطقه جغرافیایی، تجربیات تکنسین و میزان تقاضا، بسیار متفاوت است.

البته مبلغ بالا همیشه به معنای کار بهتر نیست ، معمولا اشخاصی با تجربه و سواد کم مبلغ هنگفتی تقاضا می کنند و برعکس اما با این وجود متخصصانی هستند که با مبلغی منطقی پیانو شما را به خوبی کوک و رگلاژ می کنند.

در این بین اشخاصی هم هستند که مبلغ کمی می گیرند و فقط به بخش کوک ساز شما می پردازند و کارهای رگلاژ را انجام نمی دهند. ما می توانیم متخصصان در شهر های مختلف ایران را به شما معرفی کنیم. تمام متخصصان ما مورد تایید ما قرار گرفته اند و اگر ساز شما آسیبی در هنگام کوک ببیند مانند پاره شدن سیم و یا اتفاق دیگری ما آنها را مجاب میکنیم که جبران خسارت کنند.

اغلب نوع و یا برند پیانو و شرایط آن ارتباط مستقیم با قیمت دارد. اگر پیانویی برای چندین سال کوک نشده باشد، به احتمال زیاد به یک کوک منظم نیاز دارد و چون حتی در بار اول پایداری کوک پایین می باشد شخص کوک کننده مجبور است چندین بار ساز را کوک کند و این هزینه ای اضافی دارد پس بهتر است پیانو خود را به موقع کوک کنید.

شاید برخی از سیم ها پاره و یا کر شده باشند و نیاز به تعمیر داشته باشند. مواردی از این دست اغلب می توانند قیمت را افزایش دهند. برخی از کوک کننده ها با قیمت بالاتر این نیازهای اضافی را مورد توجه قرار می دهند. کوک کننده ها با قیمت پایین تر ممکن است تمایل داشته باشند که خدمات خود را بیشتر به صورت جز به جز ارائه دهند و هزینه های اضافی را برای هر سرویس اضافی دریافت می کنند.

کوک پیانو آکوستیک

 کوک پیانو آکوستیک

صدای پیانوی کوک شده آن چنان زیبا و گوشنواز است که هر فردی را تحت تاثیر قرار می دهد و در خلسه ی دلنواز دنیای موسیقی فرو می برد. این صدای دلنواز و قدرتمند ساز حاصل قدرتی است که پیانو کوک در اختیارش می گذارد تا با قدرت بنوازد. نوازندگان حرفه ای کوک پیانو آکوستیک را مهم ترین عامل برای خلق یک اجرای فراموش نشدنی و خارق العاده می دانند. بنابراین اگر می خواهید گوش های شنونگانتان را با یک اجرای دلنواز بنوازید حتما باید پیانوی خود را کوک کنید.

نحوه ی کوک کردن پیانو آکوستیک

کوک پیانو آکوستیک در واقع مجموع کارهایی است که هدف از اعمال آنها استاندارد سازی فرکانس سیم ها است. هر پیانو متشکل از بیش از 6000 قطعه می باشد که برای ایجاد صدای مناسب، تمامی این قطعات باید هماهنگ با یکدیگر و به طور کاملا متعادل کار کنند، تا در نهایت با ضربه ی چکش ها به سیم های پیانو ، سیم ها طی فرآیندی که کشش نامیده می شود، صدای متناسب با فرکانس استاندارد را تولید کنند. پس کوک پیانو عبارت است از متعادل کردن و استاندارد سازی کشش سیم ها. هم چنین منظور از استاندارد سازی تنظیم و ایجاد تعادل و هماهنگی بین فرکانس سیم و فرکاس استاندارد است.

هنگامی که به دنبال یک کوک کننده هستید میتوانید از مدرسین پیانو، فروشگاه های محلی پیانو و یا وبسایت های معتبر که با متخصصین کوک پیانو در شهرهای مختلف قرارداد دارند تماس بگیرید.

ما برای راحتی بیشتر و اطمینان مشتریان متخصصین کوک پیانو در شهرهای مختلف ایران را پیدا و یا آموزش داده ایم تا بتوانند به شما عزیزان خدمت رسانند.

در حال حاضر ما با متخصصین کوک و رگلاژ پیانو در شهر های اصفهان، یزد، اهواز، شیراز، تبریز، مشهد، تهران و کرج قرارداد داریم.

جهت هماهنگی با متخصصین کوک در تهران، کرج، شیراز، اصفهان، مشهد و تبریز با شماره 09190158353 تماس بگیرید.

کوک پیانو در شیراز و استان فارس

کوک پیانو در اصفهان

کوک پیانو در مشهد

کوک پیانو در تبریز

کوک پیانو در تهران

کوک پیانو در کرج

کوک پیانو در اهواز