Take a look at the problems and fix them in the piano stitch
پیش تر گفتیم که کوک پیانو از جمله کوک های پیچیده محسوب می شود.
مشکلاتی که در پیانو رخ می دهد نیز در پیچیدگی آن، بی تاثیر نمی باشد.
از جمله مشکلاتی که در کوک پیانو رخ می دهد می توان به موارد زیر اشاره نمود:
1- ترک داشتن صفحه چودنی
2- خرابی خرک - شکستگی پل
3- لق بودن تیونینگ پین ها
- ترک داشتن صفحه چودنی:
تیونینگ پین ها در صفحه چودنی قرار دارند و صفحه چودنی از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار هستند. به علت مقاومت بالا است که این پین ها توانایی وزن و کشش سیم ها را دارند.
جالب است بدانید وزنی حدود 9 تا 12 تن را متحمل می شوند!
بنابراین وجود هر ترک یا شکستگی در این قسمت از توانایی و قدرت تحمل وزن کاسته می شود و در نهایت کوک کردن پیانو غیرقابل انجام می شود.
2- خرابی خرک- شکستگی پُل
اگر بخواهیم درباره جایگاه خرک صحبت کنیم باید بگوییم خرک در زیر پیانو قرار گرفته است.
در واقع انتهای سیم هایی که در کنار پل های فلزی واقع شده اند،به خرک متصل هستند.
جنس خرک از چوب می باشد و به همین سبب، امکان شکستگی آن زیاد می باشد. همچنین پل های فلزی کوچکی که سیم ها از درون آن ها گذر کرده اند، می توانند جابجا شده و سبب بروز مشکل شوند.
همه موارد ذکر شده می توانند سبب شل شدن سیم و در نهایت کوک نشدن آن ها شوند.
3- لق بودن تیونینگ پین ها
از عوامل موثر در لق شدگی تیونینگ پین ها می توان به کوک شدن نادرست، رطوبت، دمای هوا و … اشاره نمود که با این وجود امکان نگه داشتن سیم ها در کشش و یا کوک، از بین خواهد رفت.
همچنین مواردی همچون تکان دادن پیانو، استفاده نادرست نوازنده از پیانو و عدم استفاده طولانی مدت از پیانو، نو بودن پیانو و … نیز از جمله مواردی هستند که باعث ناکوک شدن پیانو و بروز مشکل می شوند.
شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که کوک پیانو آکوستیک شما زودتر از موعد مقرر به پایان رسد و گاهاً با گذشت چند روز کوک از بین رود.
این مشکلات می تواند علل مختلفی داشته باشد که چند مورد از آن ها را ذکر می کنیم:
1- اگر برای مدت طولانی پیانو را بدون استفاده قرار داده باشید و بعد از سالیان طولانی قصد کوک آن را داشته باشید و بخواهید تحت کشش و فرکانس استاندارد قرار دهید، به احتمال زیاد سیم ها دچار پارگی می شوند. هم چنین احتمال دارد تحمل فشار کشش را نداشته باشد.
بنابراین اگر قصد استفاده از پیانویی را دارید که برای مدت طولانی کوک نشده و دست نخورده باقی مانده است، بهتر است کوک را به صورت تدریجی انجام دهید.
2- بهترین نوع کوک پیانو دیجیتال به کارگیری نرم افزارهای مربوطه با دقت بسیار بالا معادل 0.1 سنت می باشد که امکان کوک بر روی هر فرکانس دلخواه را فراهم می آورد. همچنین تمام نت ها به صورت یکنواخت و هماهنگ کوک می شوند و این از مزیت های کوک با نرم افزار محسوب می شود.
البته اگر تکنسین از قدرت تشخیص نت با گوش بهره برده باشد و بتواند به کمک گوش و دستگاه به صورت ترکیبی کوک را انجام دهد قطعا نتیجه بهتری حاصل می شود.
مشکلاتی که در مکانیزم پیانو(خرک ها، ساند برد، مشکل در تاچ و …) رخ می دهد، به رگلاژ، تعمیرات و ویسینگ مرتبط هستند و به کوک پیانو آکوستیک و کلاسیک ارتباطی ندارند.
بنابراین با وجود هر یک از این مشکلات، به فکر کوک پیانو دیجیتال نباشید و از راه مناسب به رفع مشکل بپردازید…!
سلامت ظاهر پیانو دلیلی بر کوک بودن آن نیست و نمی توانیم بگوییم هرگاه یک پیانو از ظاهر سالم و زیبایی برخوردار بود، قطعا کوک نیز می باشد! فردی که در این باره اطلاعات و تخصص داشته باشد با اولین نت متوجه مشکل در کوک پیانو می شود.
در حالت کلی زمان معین و مشخصی برای کوک پیانو وجود ندارد، هر زمان که پیانو از کوک خارج شود باید کوک آن انجام پذیرد.
اما با توجه به نظر و گفته افراد متخصص در این زمینه بهتر است کوک پیانو دوبار در سال صورت بگیرد. البته این نکته نیز شایان ذکر است که افرادی که روزی چندبار از ساز خود استفاده می کنند بهتر است در طول سال 3 یا 4 بار ساز خود را کوک نمایند.
با توجه به آنچه گفته شد برای اینکه از ساز خود به خوبی نگهداری کنید و در شرایط متفاوت و مشکلات مختلف بهترین عملکرد را داشته باشید باید درباره سازی که در دست دارید اطلاعات و آگاهی داشته باشید، علت بروز مشکل را شناسایی کرده و اقدام به حل آن نمایید.
با تکان ندادن پیانو، درست استفاده نمودن از آن، مراقبت از آن در شرایط جوی مختلف و … از ساز خود مراقبت نمایید و برای مدت طولانی آن را کنار نگذارید.
برای کوک از افراد متخصص کمک بگیرید و در زمینه ای که درباره آن علم و آگاهی کامل ندارید، وارد حیطه عمل نشوید…!
نظر خود را بیان کنید...